0

Gizlilik ve Güvenlik

Biz kimiz

Web sitemizin adresi: https://miniandhappy.com.

Hangi kişisel bilgileri ne amaçla topluyoruz

Siz sitemizi ziyaret ederken, biz şunları izleriz:

  • Görüntülediğiniz ürünler: Örneğin, en son görüntülediğiniz ürünleri göstermek için bunu kullanırız
  • Yer, IP adresi ve tarayıcı türü: Vergi ve gönderim tahmini gibi amaçlar için bunu kullanırız
  • Gönderim adresi: Bunu girmenizi talep ederiz, böylece sipariş vermeden önce gönderim işlemini tahmin edebilir ve siparişinizi gönderebiliriz!

Siz sitemize göz atarken, alışveriş sepeti içeriğini takip etmek için çerezleri (tanımlama bilgilerini) de kullanacağız.

Bizden bir şey satın aldığınızda, adınızı, fatura adresinizi, gönderim adresinizi, e-posta adresinizi, telefon numaranızı, kredi kartı / ödeme ayrıntılarınızı ve kullanıcı adı ve şifre gibi isteğe bağlı hesap bilgilerini içeren bilgileri vermenizi talep ederiz. Bu bilgileri şu gibi amaçlarla kullanırız:

  • Hesabınız ve siparişiniz hakkında size bilgi göndermek
  • Geri ödemeler ve şikayetler dahil olmak üzere isteklerinizi yanıtlamak
  • Ödemeleri işlemek ve sahteciliği önlemek
  • Mağazamız için hesabınızı oluşturmak
  • Fatura kesmek gibi yasal yükümlülükleri yerine getirmek
  • Mağaza tekliflerimizi iyileştirmek
  • Almayı seçerseniz size reklam ve promosyon mesajları göndermek

Bir hesap oluşturursanız, adınızı, adresinizi, e-postanızı ve telefon numaranızı saklayacağız. Bu bilgiler, gelecekteki siparişler için ödeme yapmak istediğinizde kullanılacaktır.

Sizinle ilgili bilgileri ihtiyaç duyduğumuz sürece ve yasal süre boyunca saklarız. Örneğin, vergi ve muhasebe amaçları için 5 yıllık sipariş bilgilerini saklayacağız. Bu, adınızı, e-posta adresinizi, fatura ve gönderim adreslerini içerir.

Eğer bırakmayı seçerseniz, mağaza yorumlarını veya incelemelerini de saklarız.

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

İletişim formları

İletişim formundan ileteceğiniz verileri iletişimi sürdürmek ve zamanında doğru bilgiyi verebilmek adına müşteri hizmetleri amacıyla belirli bir süre için saklarız, ancak pazarlama amacıyla gönderilen bilgileri kullanmamaktayız.

Çerezler

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Analiz

Websitemizi ziyaret ettiğiniz andan itibaren kişisel verileriniz, kimlik bilgileriniz dahil olmaksızın sadece bir anonim ziyaretçi olarak google analytics uygulamasında sayısal veri olarak yer alırsınız. Bu uygulamadan edinilen analiz sayesinde websitemizin eksikliklerini tespit etmeyi ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek için geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Ekibimizde verilerinize erişimi olanlar

Ekibimizin üyeleri bize sağladığınız bilgilere erişebilir. Örneğin, hem Yöneticiler hem de Mağaza Yöneticileri şunlara erişebilir:

  • Neyin, ne zaman satın alındığı ve nereye gönderilmesi gerektiği gibi sipariş bilgileri ve
  • Adınız, e-posta adresiniz, fatura ve gönderim bilgileriniz gibi müşteri bilgileri.

Ekip üyelerimiz, siparişleri gerçekleştirmek, geri ödeme işlemlerini yürütmek ve size yardımcı olmak için bu bilgilere erişebilir.

Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Verileriniz ticari çıkar amacı taşıyan hiçbir kişi / kurum ile paylaşmamaktayız. Web sitemizin yayınlanmasında hizmet aldığımız Türkiye’nin önde gelen sağlayıcı firmasında saklanmaktadır ve güvenlidir. Ödeme işlemleri ile ilgili iş birliği içinde olduğumuz firma ile ödeme sırasında, saklanmamak üzere ödeme veriniz paylaşılmaktadır. Ayrıca siparişlerinizin teslimatını sağlayabilmek amacıyla kargo şirketi ile teslimat bilgileriniz paylaşılmaktadır. Ek olarak veri paylaşımı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Gereğince Aydınlatma Metni ‘ni okuyunuz.

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verinizi nereye gönderiyoruz

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir. Verileriniz ayrıca bir kişi / kuruma iletilmeden hizmet sağlayıcımızın sunucusunda muhafaza edilmektedir.

İletişim bilgilerimiz

Kişisel verilerinizin gizliliğinden endişe ediyorsanız, bize bu linkte yer alan iletişim sayfamızdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.

Verinizi nasıl koruyoruz

Verilerinizi Türkiye’nin önde gelen hizmet sağlayıcı firmasının yüksek güvenlikli ve Türkiye lokasyonlu sunucularında muhafaza etmekteyiz.